Hva er behandlingsmetodene for myknet vann?

Myknet vannbehandling fjerner hovedsakelig kalsium- og magnesiumioner i vann, og gjør hardt vann til mykt vann etter behandling, slik at det kan brukes på menneskers liv og produksjon.Så hva er de vanlige behandlingsmetodene for myknet vann?

1. Ion Exchange metode

Metoder: Ved bruk av kationbytterharpiks erstattes kalsium- og magnesiumioner i vann mednatriumioner.På grunn av den høye løseligheten til natriumsalt reduseres dannelsen av belegg forårsaket av temperaturøkningen.

Dette myknet waTer behandlingsmetoden er anvendelig for catering, mat, kjemiske, farmasøytiske og andre felt, klimaanlegg, industrielt sirkulerende vann og andre applikasjoner.Ionebytting er en ofte brukt teknologi for å myke opp vann.

Har end-funksjoner: Effekten er stabil, prosessen er moden.Hardheten kan reduseres til 0.

2. Metodend For å legge til medisin

Metoder: Legge til skalainhibitor til vann kan endre bindingsegenskapene til kalsium- og magnesiumioner og karbonationer, slik at avleiringer ikke kan utfelles og avsettes.

Omfanget av anvendelseen av denne behandlingsmetoden for myknet vann: på grunn av tilsetning av kjemiske stoffer, er bruken av vann sterkt begrenset, og den kan ikke brukes til drikke, matforedling, industriell produksjon, etc. Den brukes sjelden i det sivile området.

Egenskaper : mindre en-timeg investering, bred tilpasningsevne.

3. Membranseparasjonn Metode

Metoder: Både nanofiltrasjonsmembran (NF) og omvendt osmosemembran (RO) kan fange opp kalsium- og magnesiumioner i vann, og dermed redusere hardheten til vannet.

Anvendelsesområdesjon av denne myknetvannbehandlingsmetoden: generelt mindre brukt til spesialisert mykgjøringsbehandling.

Karakteristisk: Effekten er åpenbar og stabil, og bruksområdet for dette behandlede vannet er bredt. Det har høykrav til vanninntakstrykk, og utstyrsinvesteringen og driftskostnadene er høyere.

4. Elektromagnetisk method

Metoder: Det elektriske eller magnetiske feltet legges til vannet for å endre egenskapene til ions, for å endre avsetningshastigheten til kalsiumkarbonat (magnesiumkarbonat) og de fysiske egenskapene til avsetningen for å forhindre dannelse av hard skala.

Bruksområde of denne behandlingsmetoden for myknet vann: den brukes mest til behandling av sirkulerende kjølevann i kommersiell virksomhet (som sentral klimaanlegg, etc.), og kan ikke brukes til behandling av industriell produksjon og oppfyllingsvann fra kjele.

Funksjoner: Utstyrsinvesteringen er liten, installasjonen er praktisk, driftskostnaden er lav.Effekten er imidlertid ikke stabil nok, det er ingen enhetlig målestandard, ogfordi hovedfunksjonen kun er å påvirke de fysiske egenskapene til skalaen innenfor et visst område, har brukstiden og avstanden til det behandlede vannet visse begrensninger.

5. Lime megthod

Metode: Tilsett lime til vann.

Dette myknet vannetr behandlingsmetoden er anvendelig for høyt hardt vann med stor strømning.

Karakteristisk: kan bare redusere hardheten til et visst område.

Vi Weifang ToptionMachinery Co., Ltd leverer alle typer vannbehandlingsutstyr, inkludert vannmykningsutstyr.Hvis du vil ha mer informasjon, vennligst besøk vår hjemmeside www.toptionwater.com.Eller hvis du har behov, ikke nøl med å kontakte oss.


Innleggstid: 23. oktober 2023